ORIS TELEKOM SIKÇA SORULAN SORULAR

ORIS İnternet Tarifeleri

İnternet Tarifeleriniz Nedir?

ORIS Telekom'da Süper İnternet 16, 35, 50 ve 100 olmak üzere 4 adet ev interneti tarifemiz bulunmaktadır. Detaylı bilgi için "Tarifelerimiz" sayfasını inceleyebilirsiniz. 

Süper İnternet 100; Limitsiz 100 Mbps’e Kadar Yüksek Hız 114,90 TL 

Süper İnternet 50; Limitsiz 50 Mbps’e kadar Yüksek Hız 99,90 TL 

Süper İnternet 35; Limitsiz 24 Mbps’e kadar Yüksek Hız 84,90 TL 

Süper İnternet 16; Limitsiz 16 Mbps’e kadar Yüksek Hız 72,90 TL 

ADSL / VDSL İnternet nedir?

Asymmetric Digital Subscriber Line sözcüklerinin baş harflerinden oluşan ADSL (Asimetrik Sayısal Abone Hattı), mevcut telefonlar için kullanılan bakır teller üzerinden yüksek hızlı veri, ses ve görüntü iletişimini aynı anda sağlayabilen bir modem teknolojisidir. ADSL hizmetinde internet hızı 16Mbps'e kadar verilebilmektedir.

VDSL (Very-high Digital Subscriber Line), ADSL'e benzeyen yeni nesil DSL teknolojisidir. Telefon hattı üzerindeki bakır tellerin daha sağlıklı ve hızlı kullanması sonucunda ADSL'den 5 kat daha hızlı internet erişimi sağlamaktadır. VDSL hizmetinde internet hızı mevcut hattın santrale yakınlığına göre 100 Mbps'e kadar verilebilmektedir. Mevcut adresiniz için altyapı ve hız sorgulamasını web sitemizdeki "Hız Sorgula" bölümünden yapabilirsiniz. 

ORIS Telekom’dan Yalın ADSL/VDSL hizmeti alınabilir mi?

EVET, ADSL internet veya yüksek hızlı VDSL internet hizmeti yalın olarak alınabilir.

Tarife değişikliği talebi ne zaman işleme alınır?

Ses hizmeti ve internet hizmeti tarife değişikliği talebiniz aynı gün işleme alınır. Ses hizmetindeki değişiklik talebiniz aynı gün, internet hizmetindeki değişiklik talebiniz ise bir sonraki ayın ilk gününde uygulamada olur.

Taahhütlü ABONE'lerin taahhüt bitiminde paketlerine ne olacak?

Taahhüt süresince, mevcut paketlerin taahhütlü ücretleri değişmeden limitsiz hizmet sunulacaktır. Taahhütü biten Abone'lerimiz ise tercih edecekleri, çok avantajlı yeni tarifelerimizden faydalanabileceklerdir.

Limitsiz internet hizmetinden kimler faydalanabilecek?

Limitsiz ve AKN’li paketlerde olan taahhütlü ve taahhütsüz tüm Abone'lerimize limitsiz internet hizmeti verilecektir.

AKN'li paketten limitsiz internet paketine geçişle birlikte fatura tutarlarında değişiklik olacak mı?

Hayır, abonelerimizin fatura tutarlarında bir değişiklik olmayacaktır. Abonelerimiz kullandıkları paketlerin ücretleri üzerinden, ek hiçbir ücret ödemeden limitsiz paketlere geçirilecektir.

 Sabit telefon hizmeti nedir?

Abone’nin ev ve işyerindeki sabit telefonlardan, ek bir cihaz kullanmadan ya da kullanım alışkanlığını değiştirmeden, her yöne ( Şehir içi, Şehirler Arası, GSM, uluslararası ) arama yapabilmesini sağlayan bir ORIS telefon hizmetidir. Abone’nin sabit telefonuna ait tek bir fatura olur ve bu sadece ORIS'ten gelir.

ABONE, sabit telefon hizmetini ORIS Telekom’a taşıdığında numarası değişecek mi?

HAYIR, telefon hattınızı ORIS'e taşıdığınızda telefon numaranız değişmeyecektir. Aynı numara ile özgürce iletişime devam edebileceksiniz. 

Telefon hattı geçiş işlemleri sırasında ses hizmetinde aksama oluyor mu?

Abone'nin fark etmeyeceği kadar kısa bir sürede geçiş işlemi yapılıyor.

ABONE, ORIS Telekom’a geçtiğinde, Türk Telekom aboneleri ABONE’yi aradığında daha fazla ücret ödemeleri gerekir mi?

HAYIR, gerekmez. Herhangi bir Türk Telekom abonesi de ORIS ABONESİ’ni aradığında yine diğer operatörün normal şehir içi ve/veya şehirler arası tarifeleri üzerinden ücretlendirilir.

ABONE, sabit telefon hizmetini ORIS Telekom’a taşıdığında ses kalitesi bozulur mu?

HAYIR, bozulmaz. ABONE’nin aldığı hizmet aynı altyapı üzerinden devam edeceğinden ses kalitesinde en ufak bir değişiklik olmaz.

ABONE, sabit telefon hizmetini ORIS Telekom’a taşıdığında diğer hatlara yönlendirme yapabilir mi?

HAYIR, yönlendirme yapılamamaktadır.

Yalın Hat hizmet ücreti ne kadardır?

Yalın Hat ücreti 10₺'dir. Yayınlanan fiyatlar içerisinde yalın hat hizmet fiyatı dahildir.

Diğer operatörde Yalın Hat İnternet kullanmaktayım. ORIS Telekom’a geçiş yapabilir miyim?

EVET, hizmet aldığınız diğer operatörden ORIS Telekom'a geçiş yapabilirsiniz. 

ORIS Yalın İnternet abonesiyim. Sabit telefonumu istediğim zaman aktif edebilir miyim?

EVET, ORIS Telekom'da Yalın İnternet tarifeniz, Sabit Telefon Hizmeti aktif olacak şekilde, İnternet + Sabit Telefon tarifelerinden birine güncellenebilir. 

Nasıl ORIS Telekom Abonesi olurum?

Abonelik başvurunuzu web sitemizde yer alan HEMEN BAŞVUR seçeneğinden yapabilirsiniz. Talebin tarafımıza ulaşmasına takiben sizinle irtibata geçilecek ve vermiş olduğunuz bilgiler teyit edilerek işlemleriniz başlatılacaktır. 

Online ABONE oldum, evraklarımı nereye, nasıl göndereceğim?

E-posta adresinize iletilen Abonelik Sözleşmesi ve Tarife Formu belgelerini, ALFA İLETİŞİM HİZMETLERİ PAZ. TİC. A.Ş. adına, Yurtiçi Kargo ile alıcı ödemeli, ücretsiz olarak gönderebilirsiniz.

ABONE ile ilgili geçiş işlemlerini kim yapacak? ABONE’nin kendisinin diğer operatörün santrallerine giderek geçiş ile ilgili bir işlem yapması gerekecek mi?

Tüm geçiş işlemleri yeni ORIS ABONESİ için ORIS tarafından yapılacaktır. ABONE’nin kendisinin diğer operatörün santrallerine giderek geçiş ile ilgili bir işlem yapması gerekmemektedir.

Aktivasyon Bedeli nedir? Nasıl uygulanır?

Aktivasyon (Bağlantı) bedeli hizmet talebinize istinaden bağlı olduğunuz telefon santralinde yapılan işlemlere yönelik bir sefere mahsus alınan ücrettir. ORIS Telekom aktivasyon bedeli 50 ₺’dir. Aktivasyon ücreti ilk faturanıza indirim olarak yansıtılır, 12 aydan önceki abonelik iptalinde son dönem faturasına aktivasyon bedeli olarak eklenir. 12 Ay boyunca hizmet alan abonelerimizden aktivasyon ücreti tahsil edilmez.

ORIS Telekom sisteminde hizmetimin aktif olması ne kadar sürüyor?

Geçiş işlemleri, ilgili evrakların diğer operatöre teslimini takiben ilgili santrallerdeki Telekom operatörleri tarafından yapılmaktadır. Normal şartlarda geçiş süresi beş (5) iş günü olduğu halde evraklar teslim edildikten bir (1) gün sonra da müşteri ORIS sisteminde aktif olabilmektedir. Bazı istisnai durumlarda süreç ile ilgili santral operatörlerinin çalışma hızına bağlı olarak süre uzayabilmektedir.

Evde Kurulum Hizmeti Nedir?

Evinizde aktif olarak kullandığınız internet hizmetiniz yoksa, yeni hat başvuruları için sağlıklı bir internet hizmeti verebilmek için evde kurulum hizmeti veriyoruz. Evde kurulum hizmeti kapsamında; hattınızın Türk Telekom tarafından ankastre kutusuna doğru şekilde bağlanıp bağlanmadığını kontrol edilir, bir yanlışlıkla varsa gerekli düzeltme işlemleri yapılır, ev içi kablolamanızla ilgili eksiklik ya da sorun varsa yeni kablolama işlemi yapılır, modeminiz sinyal alacak şekilde kurulur ve Abonelik evraklarınız teslim alınır.

Neden Evde Kurulum Hizmeti Verilmektedir?

Yeni hizmet başvurularında sıkça karşılaştığımız problemlerin başında; hattın ankastre kutusuna yanlış çekilmesi, ankastre kutusundan daireye kadar bağlantının sağlaaması, ev içi kablolamanın eski ya da hiç olmaması, modem arayüz değişikliğinin doğru gerçekleştirilememesi gelmektedir. Tüm bu problemlerin bizim tarafımızdan, profesyonel ekipler tarafından hızlıca çözülmesi ve sağlıklı bir internet hizmeti verebilmemiz için evde kurulum hizmeti verilmektedir.

Evde Kurulum Hizmeti Zorunlu Mu?

Evinizde aktif olarak kullandığınız bir internet hizmetiniz yoksa, Evet. Abonelerimize sağlıklı ve en kısa sürede hizmet verebilmek ilk önceliğimiz, bu sebeple yeni hat taleplerinde Abonelerimize daha iyi bir hizmet sunabilmek için evde kurulumu zorunlu tutuyoruz. Farklı bir operatörden geçiş yapıyorsanız (Evinizde aktif bir hizmetiniz varsa) ya da altyapınız fiber ise evde kurulum hizmeti sunmuyoruz. Fiber altyapıya sahip Abonelerimiz için Türk Telekom A.Ş. tarafından sağlananan fiber modem kurulumu zorunlu olduğu için ayrıca bir kurulum hizmetine gerek yoktur.

Evde Kurulum Hizmeti Ücreti Ne Kadar?

Evde kurulum hizmeti ücreti bir defaya mahsus olmak üzere 120₺'dir. 40₺ x 3 taksit şeklinde ilk üç faturanıza yansıtılır. Ayrıca kurulum sırasında elden bir ücret ödenmez.

ORIS Telekom’da bayilerde bulunan kontörlü ve ankesörlü telefon hattı geçişleri yapılabilir mi?

HAYIR, kontörlü ve ankesörlü telefon hizmetlerinin ORIS'e geçişleri yapılamamaktadır.

444’lü ve 850’li hatların geçiş yapabilir mi?

850 ile başlayan özel servis numaralarının geçişi yapılabilirmekte olup, 444' ile başlayan özel servis numaralarının ORIS'e geçişi yapılamamaktadır.

Diğer operatörde borçlu ya da idari takipte olan hatların ORIS Telekom'a geçişi yapılabilir mi?

Diğer operatörde borçu ya da idari takipte olan hatlar iptal edilmemiş veya servise kapatılmamış ise ORIS Telekom'a geçişi yapılabilir. Geçmiş dönem borçları eski hizmet aldığı operatörde kalır. Abone'nin eski borçları ile ilgili durumu ORIS'ten hizmet almasını engellemez. Abone hizmetini ORIS'e taşıdıktan sonra eski hizmet aldığı operatör ile (İdari ve hukuki takip) herhangi bir tahsilat problemi yaşasa dahi ORIS'te hizmeti kapanmaz.

ABONE, aldığı hizmeti ORIS Telekom'a taşıdığında bir geçiş ücreti ödeyecek mi?

Hayır. Diğer operatörlerden geçiş işlemleri için hiçbir ücret ödenmemektedir.

Faks, pos veya güvenlik cihazlarının bağlı olduğu sabit telefon hatları ORIS Telekom’a taşınabilir mi?

Faks ve pos cihazlarına bağlı hatların geçiş işlemleri ORIS tarafından yapılmaktadır. Güvenlik cihazlarının bağlı olduğu sabit hatların ORIS'e taşınmasını takiben bu hatlar üzerine tanımlı güvenlik sistemlerinin çalışmasında problem yaşanabilmektedir. Bu durumdan dolayı ORIS; güvenlik cihazlarının bağlı olduğu sabit hatların ORIS'e taşınmasını tavsiye etmemektedir.

ORIS Telekom’un faturaları hangi tarihte kesilir?

Abone'nin aktiflik tarihinden itibaren bir ay sonra kesilir.

Fatura tutarımı ve ödeme tarihimi nasıl öğreneceğim?

Kayıtlarımızda bulunan cep telefonunuza faturanın kesildiği gün SMS ile fatura tutarı ve son ödeme tarihi bildirilmektedir. Ayrıca, fatura vadesinden 3 gün önce ve fatura vadesini 3 gün geçtiğinde SMS ile tekrar hatırlatma yapılmaktadır.

ABONE, hizmetini ORIS Telekom’a taşıdığında faturası kimden gelecek? Önceki operatörden başka fatura gelecek mi?

Abone, aldığı hizmetini ORIS'e taşıdığında hizmeti ile ilgili faturaları ORIS'ten gelmeye başlayacaktır. Tüm hizmet faturaları Abone'nin kayıtlarımızda bulunan e-posta adresine, e - fatura olarak ORIS tarafından gönderilecektir. Eski operatöründen sadece geçişin yapıldığı ay ile ilgili -kısa ay- faturası gelecek olup bu kısa ay faturası eski operatörün son faturası olacaktır. Abone'ye eski operatörden başka bir fatura gelmeyecektir.

ABONE, borcunu ödedikten sonra hat ne kadar sürede açılır?

Ödeme ON-LINE olarak gerçekleştirildiyse aynı gün, diğer ödeme kanallarıyla gerçekleştirildiyse 1 gün sonra açılmaktadır.

ABONE, fatura ödeme süresini geçirir ise ne kadar süre ile ödeme kanallarından faydalanabilir?

ABONE, faturanın son ödeme tarihinden itibaren 90 gün süre ile ödeme kanallarından ödemesini yapabilir.

ABONE, fatura ödeme noktaları ile ilgili bilgiyi nereden bulabilir?

Abone, fatura ödeme noktaları ile ilgili bilgiye http://www.oristelekom.com/odeme-noktalari bağlantısından ulaşabilir.

ABONE, aldığı sabit telefon ve ADSL hizmeti ile ilgili faturayı zamanında ödemez ise ne olur?

Abone, ORIS'ten aldığı hizmet ile ilgili faturasını zamanında ödemez ise, fatura kesildiği gün itibariyle 28 gün geçmesi durumunda hizmet borçtan dolayı geçici olarak 7 gün dış aramalara kapatılır. Vadesi geçen faturalar için gecikme faizi uygulanır, gecikme faizi aylık %2, günlük %0,000667'dir. Ayrıca Hizmet Kapama - Açma ücreti olarak Abone'nin faturasına ses hizmeti için 10 ₺ , internet hizmeti için 20 ₺ ek ücret yansımaktadır. Takip eden aylarda da üst üste toplamda 3 fatura ödenmemesi durumunda hat iptal edilir ve fatura idari takibe sevk edilir. İdari takip yolu ile tahsil edilemeyen hizmet faturaları hukuki takibe verilir.

ABONE, ORIS Telekom’un faturalarını nasıl ödeyebilir?

ORIS Telekom’da fatura sürprizi yaşamazsınız, sizlere tavsiyemiz Otomatik Ödeme Talimatı vermeniz olacaktır. Alternatif olarakwww.oristelekom.com sitesinde bulunan ON-LINE İŞLEM MERKEZİ uygulamasında kredi kartı, PTT şubeleri ve belirtilen onlarca banka kanalı ile Abone Kod Numaranızı belirterek fatura ödemeleri yapılabilmektedir. Size ait Abone Kod Numaranız 850 ile başlayan numaranızdır ve faturanızın sağ kısmında bulunur. ORIS Telekom’un faturalarının ödenebileceği ödeme kanalları ile ilgili bilgiyi resmi internet sitemizde bulunan http://www.oristelekom.com/odeme-noktalari bağlantısından bulabilirsiniz.

ABONE’nin aldığı sabit telefon hizmeti ile ilgili faturaları çalışmakta olduğu bankada otomatik ödemedeydi. Şimdi bu hizmeti ORIS Telekom’a taşıdığında ne yapması gerekir?

Abone’nin eski otomatik ödeme talimatını son faturasından sonra iptal ettirmesi ve ORIS Telekom’un çalışmakta olduğu bankalarda ALFA İLETİŞİM – ORIS Telekom olarak, yeni bir otomatik ödeme talimatı vermesi gerekmektedir. Otomatik ödeme talimatı verilen ilk ay fatura ödemenizin zamanında yapıldığını kontrol etmenizi öneririz. Otomatik ödeme talimatı verebileceğiniz kurum listesi http://www.oristelekom.com/odeme-noktalari bağlantısındadır.

Arıza taleplerinde konularında dikkat edilmesi gereken konular nelerdir?

    • Telefon kablosu direkt olarak telefon cihazına bağlı mı?
    • Çevir sesi var mı?
    • Telefon kablosu direkt olarak modem cihazına bağlı mı?
    • DSL ışığı sabit mi?

ABONE, aldığı hizmetle ilgili bir arıza talebini nereye iletebilir?

Abone, yaşadığı herhangi bir sorunu ORIS Telekom‘un Çağrı Merkezi’ni 0 (850) 470 07 24 ücretsiz arayarak ve/veya Abone İlişkileri Birimi’mize (abonedestek@oristelekom.com) e-posta olarak iletebilir.

Taşınma sebebi ile telefon hattımı taşınacağım adrese nakil ettirmek istiyorum. Nakil işlemi için nereye müracaat etmem gerekir?

Telefon hattınızın nakil işlemi için 0850 470 07 24 numaralı çağrı merkezimizi arayarak talep oluşturabilirsiniz. Sesli onayınız sonrasında nakil süreciniz başlatılır. Bu işlem için Abone faturasına her hizmet için (Tüm vergiler dahil) 42 ₺ hizmet nakil ücreti yansıtılmaktadır, internet + yalın hat kullanan Abonelerimiz için nakil ücreti 84₺'dir. Nakil işlemi yapılabilmesi için Abone'nin vadesi geçmiş borcu bulunmaması gerekmektedir.

ORIS Telekom’da hat dondurma yapılabilir mi?

Evet. 12 ayını doldurmuş tüm Abone'lerimiz hat dondurma işlemi yapabilir. Hat dondurma, takvim yılından bağımsız olarak, 365 günde en az 1 ( bir ) en fazla 180 gün olacak şekilde gerçekleştirilebilir. Takvim yılından bağımsız olarak, hattın 365 günde 2 ( iki ) defa dondurulması mümkündür. Parçalı olarak hat dondurma gerçekleştirilebilir. Örneğin, abone 1 Ocak 2017’de hat dondurma başvurusu yapmış ve hat dondurma süresini toplam 2 ( iki ) defa hat dondurma işlemi gerçekleştirerek kullanmış ise, hattın dondurulduğu ilk tarih olan 1 Ocak 2017’den 365 gün sonra tekrar hat dondurma talebinde bulunabilecektir. Ses ve Adsl abonelerinde, 3 aya kadar olan dondurma işlemlerinde her hizmet için 25 ₺ 6 aya kadar olan hat dondurma işlemleri için ise 50 ₺ ( tüm vergiler dahil ) işlem ücreti alınmaktadır. Dondurma işleminin yapılabilmesi için abonenin vadesi geçmiş borcu bulunmaması gerekmektedir.

Hat dondurma işlemleri talep alındıktan sonraki ayın 1. Günü işleme alınmaktadır. Örneğin, abone 2 Haziran 2019'da dondurma talebinde bulunmuş ise, dondurma işlemi 1 Temmuz 2019'dan itibaren geçerli olacaktır. 

Hat dondurma talebiniz için  0850 470 07 24 numaralı çağrı merkezimizi arayarak talep oluşturabilirsiniz. Sesli onayınız sonrasında süreciniz başlatılır. 

Ne kadar hız alırım?

Aşağıdaki linkten, sabit telefon numaranız veya adres bilgileriniz ile altyapı ve hız sorgulaması gerçekleştirebilirsiniz.

http://onlineabone.oristelekom.com/HizSorgula/Index

Hızım normal ama ping değerim çok yüksek. Ne yapmalıyım?

Ping değerinin yüksek çıkmasının genel sebebi bilgisayar ve modem bağlantısı, bilgisayarda bulunan zararlı yazılımlar, anti virüs programları veya arka planda indirme işlemleri olabilir. Aynı zamanda modeme bulaşan zararlı yazılımlar nedeniyle sorunlar yaşanabilir. Bu nedenle öncelikle modeminizi ve bilgisayarınızı detaylı kontrol etmelisiniz. Sorununuzun devam etmesi halinde 0(850) 470 07 24 numaralı Çağrı Merkezimizi arayabilirsiniz.

Mevcut tarifeme cep-uluslararası görüşme-faks veya pos cihazı ekleyebilir miyim?

Müşteri Hizmetlerimiz (0850 470 07 24) aracılığı ile işlemlerinizi gerçekleştirebilirsiniz. Talepleriniz aynı gün içerisinde hizmete alınmaktadır.


Esnaf tarifelerini kullanan abonelerimiz faks ve pos cihazı hizmetini, cep ve uluslararası kullanıma kapalı olarak 5 ₺ karşılığında alabilirler.Faks veya Pos hizmetinde ORIS Telekom kullanabilir miyim? Ücreti ne kadardır?

Modem almak istiyorum, nasıl alabilirim?

Müşteri Hizmetlerimizi (0850 470 07 24) arayarak sesli onayınız ile peşin veya taksitli seçenekleriyle VDSL veya Fiber modem talebinde bulunabilirsiniz. Talebinizin ardından modeminiz 1-2 iş günü içerisinde anlaşmalı olduğumuz kargo firmasına ücretsiz teslim edilmek üzere verilir. 

ORIS Telekom'un sağladığı modemin markası ve özellikleri nelerdir?

VDSL Modem: Bireysel abonelerimize kablosuz, 4 portlu ve 300 Mbps hıza sahip ZyXEL VMG1312 VDSL modem verilmektedir. Sağlanan modem tak kullan VDSL modem olup, hizmet kullanıcı adı ve şifresi otomatik olarak modeme tanımlanmıştır. Güncel modem marka ve model bilgisi için 0 850 470 07 24 Müşteri Hizmetlerimizi arayarak öğrenebilirsiniz. 

ADSL Modem:ZTE -ZXHN H108N

ORIS Telekom'da modem ücretleri ne kadar?

Bireysel abonelerimize talepleri doğrultusunda sağlanan yüksek hızlı performans sağlayan kablosuz özellikli VDSL Zyxel modem peşin veya taksitli olarak sunulmaktadır. 

Peşin: 220 ₺

12 Ay Taksitli: 288 ₺

ADSL modem talep ederseniz faturanıza ek, aylık +10₺ modem kullanım ücreti eklenecektir. Abonelik iptalinde 15 gün içerside modemi  iade etmeniz gerekmektedir. İade edilmeyen ya da hasarlı iade edilen modemler için 250₺ ADSL modem ücreti son faturanıza yasıtılır. 

Modemimi değiştirmek zorunda mıyım?

Modem, internet hizmetinizin tarifesi ile doğrudan ilişkilidir. VDSL tarifede VDSL modem kullanılması gerekmektedir. Aksi halde alınabilecek yüksek hıza erişim sağlanamaz. Mevcut modeminizin bilgilerini 0 850 470 07 24 Müşteri Hizmetlerimize ileterek, uygunluğu konusunda bilgi ve destek talep edebilirsiniz. Eğer modeminiz ADSL ise peşin veya taksitli seçenekleriyle ORIS Telekom'dan VDSL modem alabilirsiniz. 

Elit Hizmet Nedir?

ABONE sorumluluğunda kalan konut/işyeri arızalarının, müşterinin adresinde yani hizmetin verildiği yerde tespit edilmesini, çözüm önerilerinde ve yönlendirmede bulunulmasını ve belirli koşullarda teknik destek sağlanmasını içeren ücretli bir servistir. Detaylar için https://www.oristelekom.com/oriselit internet sitemizden bilgi edinebilirsiniz.

ABONE’nin aldığı ADSL hizmetinde taahhütü varsa sabit telefon hizmetini yine de ORIS Telekom’a geçirebilir mi?

Evet geçirebilir. Ses hizmetinin ORIS'e taşıması ABONE’nin aldığı ADSL hizmetini etkilemez. ABONE’nin aldığı ADSL ( internet ) hizmeti ile ilgili vermiş olduğu taahhüt , o ABONE’nin ses hizmetini ORIS'e taşımasına engel teşkil etmez. Ses hizmetini ORIS'e taşıyan bir ABONE, ADSL hizmeti ile ilgili bir kesinti yaşamaz ve mevcut taahhütünü bozmuş olmaz. Mevcut ADSL operatöründen hizmet almaya devam eder ve bu ses hizmetinin geçişi ile ilgili herhangi bir kuruma herhangi bir ceza ödemez.

ABONE’nin aldığı sabit telefon hizmeti üzerinde taahhütü var. Bilgisayar almış. Bu numarasını ORIS Telekom’a geçirebilir mi?

Abone taahhütü ile ilgili ödemeyi kendisi eski Telekom operatörüne yaparak aldığı sabit telefon hizmetini ORIS'e taşıyabilir. Aldığı bilgisayar ile ilgili kalan taksit ödemelerini eski operatörüne yapması gerekir.

ABONE taahhütünden çıkarak ORIS Telekom’a geçer ise taahhütle ilgili ödemeyi ORIS yapar mı?

Diğer operatörden aldığı tarife indirimi karşılığı taahhütü olan ABONE’lerin ORIS'e geçişlerinde taahhüt bedeli ORIS tarafından karşılanmamaktadır.

Sabit Telefon Hizmeti / İnternet Aboneliğimi iptal ettirmek istiyorum. Ne yapabilirim?

İptal talebinizi 0850 470 07 24 numaralı çağrı merkezimizi arayarak iletmeniz ve sonrasında Abone Adı / Hizmet Numarası, iletişim bilgileriniz ve imzanızı içerecek şekilde hazırladığınız iptal talep belgenizi, nüfus cüzdanı önlü arkalı fotokopisi / resmi ile şirketimize faks ve/veya e-posta olarak iletmeniz gerekmektedir. İptal belgeniz tarafımıza ulaştıktan sonra, takip eden 7 gün içerisinde size ulaşarak, iptal işleminizi gerçekleştireceğiz.

Ay ortasında ses aboneliğimi iptal ettirmek istedim. Ne kadar fatura öderim?

Bu durumlarda; Abonenin kullanımları, aktivasyon ücreti, ve varsa taahhüt bedeli son faturasına yansıtılacak şekilde işlem yapılacaktır.

İptal için kayıt bıraktım, dilekçe gönderdim. Güncel borcumu nasıl ödeyeceğim?

Hat iptali gerçekleştikten sonra, toplam iptal faturası sisteme yansır. Sisteme yansıdığında kısa mesaj ile cep telefonuna bilgi verilir. İlk fatura kesim tarihinde fatura oluşur.

ORIS Telekom’a geçmiş bir ABONE tekrar eski operatörüne dönebilir mi? Nasıl bir işlem yapması gerekir?

Abone aldığı ses hizmetini istediği zaman ORIS'ten tekrar eski operatörüne dönebilir. Geçiş işlemlerinin yapılabilmesi için abone tarafından diğer operatörde gerekli evrakların doldurulup geçiş yapılacak operatör tarafından talep oluşturması gerekmektedir.

BİZE ULAŞIN
0850 800 80 00
Sizi Arayalım

Kampanyalarımız ve tüm gelişmeler hakkında detaylı bilgi almak için formu doldurun, hemen sizi arayalım.

GÖNDER